Μηχανικοί Ανελκυστήρες

Ο μηχανικός, είναι ο αρχαιότερος τύπος ανελκυστήρα. Αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ένα μειωτή στροφών και μία τροχαλία προσαρμοσμένα κατάλληλα μεταξύ τους πάνω σε μία βάση. Από την τροχαλία διέρχεται ένα σύστημα συρματόσχοινων, στη μία άκρη του οποίου βρίσκεται προσαρμοσμένη η καμπίνα των επιβατών και στο άλλο τα αντίβαρα.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες μηχανικών ανελκυστήρων, ο μονόστροφος με μία ταχύτητα κίνησης και ο διπλόστροφος με δύο ταχύτητες κίνησης. Ο μονόστροφος ανελκυστήρας κινείται συνεχώς με μία συγκεκριμένη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να είναι λίγο απότομος, ιδίως όταν σταματάει στον όροφο. Επίσης παρουσιάζει προβλήματα σωστής ισοστάθμισης της καμπίνας στον όροφο και για το λόγο αυτό δεν ενδείκνυται για πολυώροφα κτίρια.

Ο διπλόστροφος ανελκυστήρας ξεκινάει με την μεγάλη ταχύτητα και όσο πλησιάζει στον όροφο στον οποίο πρόκειται να σταματήσει, μειώνει ταχύτητα, έως ότου ακινητοποιηθεί πλήρως. Με το σύστημα αυτό λύθηκαν σχεδόν όλα, τα προβλήματα απόλυτης ισοστάθμισης στον όροφο, ιδίως για ανελκυστήρες μεγάλων φορτίων με κινητήρα μίας ταχύτητας.

Οι μηχανικοί ανελκυστήρες μπορούν να συνδυαστούν με εξελιγμένους πίνακες αυτοματισμού αποκτώντας έτσι αυξημένες δυνατότητες και καλύτερη λειτουργικότητα. Είναι ο πιο δημοφιλής τύπος ανελκυστήρα ακόμα και σήμερα και είναι ιδανικός για κτίρια με πολλούς ορόφους, μεγάλη κίνηση και αυξημένες ανάγκες μεταφοράς φορτίων

Η σειρά μηχανικών ανελκυστήρων (έλξεως) που προσφέρει η εταιρία μας είναι ειδικά σχεδιασμένοι για κτίρια όλων των απαιτήσεων. Οι ανελκυστήρες της εν λόγω σειράς μπορεί να είναι μίας ή δυο ταχυτήτων είτε εφοδιασμένοι με σύστημα μεταβαλλόμενης συχνότητας (inverter) με ταχύτητα μεταφοράς ως και 2.5m/sec και δυνατότητα ανέλκυσης ακόμη και 20 ατόμων.

Σ' αυτή την κατηγορία ανελκυστήρων έχουν γίνει τεράστια τεχνολογικά άλματα τα τελευταία χρόνια και θεωρούνται η πλέον σύγχρονη τεχνολογία ανύψωσης ανθρώπων-αγαθών που συνδυάζει χαμηλό κόστος και απόλυτη αξιοπιστία σε όλες τις συνθήκες. Το μηχανοστάσιο τους τοποθετείται συνήθως στην ανωδωμή του κτιρίου.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα μηχανικών ανελκυστήρων είναι:

  • Γρήγορη, αθόρυβη και ασφαλής μεταφορά σε όλες τις συνθήκες
  • Ακρίβεια στάσης του ανελκυστήρα σε κάθε όροφο
  • Εξοικονόμηση ενέργειας λόγω μικρής κατανάλωσης ρεύματος
  • Χαμηλό κόστος λειτουργίας- συντήρησης και επισκευών λόγω περιορισμένων φθορών
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής του ανελκυστήρα

kleemann

logo

Βρίσκεστε εδώ: Home Ανελκυστηρας Είδη Ανελκυστήρων Μηχανικοί Ανελκυστήρες