Υδραυλικοί Ανελκυστήρες

Ο υδραυλικός είναι σχετικά ένας νέος τύπος ανελκυστήρα, με την μαζική παραγωγή του να ξεκινάει περίπου στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα. Αποτελείται από μία υδραυλική αντλία που πιέζει λάδι, το οποίο μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα μεταφέρεται σε ένα έμβολο, αναγκάζοντας το να κινείται. Επάνω στο έμβολο αυτό βρίσκεται το πλαίσιο του θαλάμου με την καμπίνα η οποία έτσι ανεβοκατεβαίνει.

Το σύνολο συμπληρώνουν διάφορες ηλεκτρουδραυλικές βαλβίδες και ο ηλεκτρονικός πίνακας που αναλαμβάνουν τον έλεγχο της κίνησης. Βασικό πλεονέκτημα αυτού του τύπου ανελκυστήρα είναι, η γενικά πιο απλή κατασκευή του, η αθόρυβη λειτουργία του και ο αυτόματος απεγκλωβισμός των επιβατών σε περίπτωση διαφόρων ανωμαλιών του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης είναι πολύ σημαντική η ευελιξία που παρέχει στην τοποθέτηση του μηχανοστασίου, μιας και η σύνδεση του με το φρεάτιο γίνεται μόνο με μερικά ηλεκτρικά καλώδια και τον σωλήνα για την μεταφορά του λαδιού.

Το κυριότερο όμως μειονέκτημα του είναι η αδυναμία τοποθέτησης του σε ψηλά κτίρια με πολλούς ορόφους, (περισσότερους από 8 ή 9), αφού το μέγιστο ύψος λειτουργίας περιορίζεται από το μήκος του εμβόλου. Επίσης ο τύπος αυτός δεν μπορεί να επιτύχει μεγάλες ταχύτητες, συνεπώς δεν ωφελεί και σε κτίρια με μεγάλη κίνηση. Τέλος, έχει και μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τον μηχανικό κατά περίπου 40% επιπλέον. Είναι όμως ιδανικοί για τοποθέτηση σε βιομηχανικές μονάδες, αποθήκες για την μεταφορά φορτίων αλλά και σε μικρά κτίρια, μεζονέτες εξοχικά κλπ. Για το λόγο αυτό έχουν γίνει τελευταία, πολύ δημοφιλείς.

Η σειρά μοντέλων υδραυλικών ανελκυστήρων που προσφέρει η εταιρία μας εγκαθίστανται σε κτίρια ως 7 στάσεων ή 21 μέτρων διαδρομής, για την μεταφορά προσώπων σε νεοαναγειρόμενα ή ήδη υπάρχοντα κτίρια όπως: πολυκατοικίες, γραφεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και άλλα. Η ταχύτητα μεταφοράς επιλέγεται από 0.63m/5sec ως 1m/sec.

Οι ανελκυστήρες αυτοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι και περισσότερο λειτουργικοί σε κτίρια χαμηλής ως μέσης κυκλοφορίας και χαμηλού ύψους ενώ το μηχανοστάσιο τους τοποθετείται συνήθως στο ισόγειο ή το υπόγειο του κτιρίου.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα των υδραυλικών ανελκυστήρων είναι:

  • Μεγάλη διάρκεια ζωής γιατί τα συστήματα του ανελκυστήρα λειτουργούν μέσα σε υδραυλικό λάδι ειδικών προδιαγραφών
  • Κατάργηση του μηχανοστασίου ανωδωμής που σημαίνει καλύτερη αξιοποίηση του δομημένου χώρου
  • Δυνατότητα άμεσου απεγκλωβισμού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος
  • Χαμηλό κόστος λειτουργίας (εξοικονόμηση ενέργειας), συντήρησης και επισκευών λόγω περιορισμένων φθορών
  • Ασφάλεια και άνεση κίνησης με ομαλή επιτάχυνση και επιβράδυνση.

kleemann

logo

Βρίσκεστε εδώ: Home Ανελκυστηρας Είδη Ανελκυστήρων Υδραυλικοί Ανελκυστήρες